GOŠĆA KOD STANKOVIĆA

VRLO EMOTIVNA MIRJANA RAKIĆ REAGIRALA NA GRUBE UVREDE 'Ovo je moja domovina i moj grad i ja odavde nikada neću otići'

 Davor Pongračić / EPH

Gošća HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bila je predsjednica Vijeća za elektroničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić koja je nakon izricanja trodnevne zabrane emitiranja televiziji Z1 zbog govora mržnje doživjela krajnje vulgarni napad prosvjednika protiv takve odluke.

U utorak oko podneva HVIDR-a Grada Zagreba uz potporu drugih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata organizirala je spomenuti prosvjed. Kolona prosvjednika došla je u Jagićevu ulicu gdje se nalazi Vijeće za elektroničke medije i ondje su grubo prozivali Rakić, a voditelji Z1 Velimir Bujanec i Marko Jurič uručili su joj četničke kape, za koje tvrde kako su im ih 'dale silovane žene iz Vukovara'.

Rakić se osvrnula na taj događaj i rekla:

'Nije bilo ugodno vidjeti tu masu ljudi. Nije problem u mirnom prosvjedu, ali ono što se dogodilo u Jagićevoj nije bio mirni prosvjed. Samim time da se išlo na instituciju, a onda i na mene, 'zazeblo' me’, a potom je na pitanje Aleksandra Stankovića o poniženju rekla:

‘Govor mržnje jest poniženje. Predstavnike prosvjeda primili smo jer je to najnormalnije, da kažu zašto. Oni to nisu rekli. Velimir Bujanac koji mi je predao četničku i partizansku kapu i Marko Jurič nisu ništa objasnili. To u što se prosvjed pretvorio govori više o prosvjednicima, o tome kako je dobro bio organiziran. Strašno je da se nitko iz državnog vrha nije oglasio u vezi prosvjeda.’

'Ovo je moja domovina i moj grad i ja odavde nikada neću otići', rekla je vidno emotivna Rakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:50