PRIZNANJE

Vuk Vuković i Ivana Đurović dobitnici nagrada Zaklade dr. Hanžeković

 Goran Mehkek / CROPIX

Vuk Vuković, doktorand s Odsjeka za političke i međunarodne odnose Sveučilišta Oxford i Ivana Đurović, studentica Odsjeka za ekonomiju Central European Universityja u Budimpešti, dobitnici su nagrada Zaklade prof. dr. Marijana Hanžekovića.

Vukoviću, u kategoriji redovitih radova i Đurović, u kategoriji studentskih, nagrade je uručila Katarina Ott, upraviteljica Zaklade.

Vuk Vuković nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna primio je za članak “The political economy of local government in Croatia: winning coalitions, corruption, and taxes”. Ivana Đurović svojih je 15 tisuća kuna zaslužila za članak “The effects of intercompany lending on the current account balances of selected economies in the Western Balkans”.

- Odabrani radovi su vrlo aktualni - problemi s korupcijom, porezima i prezaduženošću su nažalost naša stvarnost - poručila je Katarina Ott.

Osim njegovanja uspomene na prof. Hanžekovića, cilj Zaklade je promicanje financijske znanosti, odnosno poticanje znanstvenika mlađih generacija da se bave ovim područjem. Nagrađeni radovi će se moći pročitati na web stranicama Zaklade i Instituta za javne financije. Od jučer teče natječaj za iduću godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:54