AKCIJA VRIJEDNA HVALE

VUKOVARSKIM ŠKOLAMA DONIRAT ĆE KNJIGE 'S ponosom gledamo na neuništiv i nerazoriv duh toga grada heroja'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.11.2016. u 21:32

Emica Elvedji / CROPIX

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje s tugom i dužnim pijetetom prisjeća se najveće žrtve Domovinskoga rata: grada Vukovara. Danas, četvrt stoljeća poslije, izražavamo sućut obiteljima stradalih, ali s ponosom gledamo na neuništiv i nerazoriv duh toga grada u nadi da će i u mirnodopskome razdoblju uspjeti očuvati svoj identitet i othrvati se prijetnjama depopulacije i raseljavanja.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje povodom današnjega dana sjećanja na žrtvu Vukovara donirat će svim vukovarskim osnovnim i srednjim školama svoja izdanja primjerena za školsku upotrebu: Hrvatski pravopis, Prvi školski pravopis hrvatskoga jezika, Hrvatski na maturi sa zadatcima za vježbu, Školski rječnik hrvatskoga jezika i 555 jezičnih savjeta.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ponosi se što je među prvima svojim skromnim novčanim prilogom pomogao ostvarenju hvalevrijednoga projekta obnove vukovarskoga Vodotornja, stoji u priopćenju koje potpisuje dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo