SKANDAL U VUKOVARU

VUKOVARSKOG GRADONAČELNIKA ISTRAŽUJU POLICIJA I DORH Utvrđuju sve okolnosti vezano za objavu video snimke srpskih učenika na nogometnoj utakmici

 
 CROPIX/screenshot Grad Vukovar

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara, potvrdili su iz policije za N1.

Podsjetimo, gradonačelnik Ivan Penava je prije tjedan dana na mrežne stranice Grada Vukovara postavio je video snimku učenika Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana državna himna Republike Hrvatske.

„Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga šutiti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu sjede na istu tu himnu", zapitao je tada Penava.

Premijer Plenković nakon tog skandala je, kako smo ranije pisali, Penavi je pojasnio što je to državna, a što lokalna politika i kaže da je to jako dobro razumio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:04