HOROR KOD OKLAJA

Vukovi napali stado od 400 ovaca, još se broje zaklane

Stado su napali u sumrak, a da stvar bude gora šarplaninac koji je čuvao ovce nije se mogao probiti van...

OKLAJ - Slavko Škovrlj, stočar iz sela Razvođe kod Oklaja, nakon više od 48 neprospavanih sati i prepješačenih kilometara vrletima planine Promine, u ponedjeljak je samo djelomično spoznao primarnu štetu nastalu nakon iznenadnog napada vukova na njegovo matično stado od 400 ovaca.

Naime, Škovrlj je u ponedjeljak u ranu zoru naišao na desetak leševa preklanih ovaca razbacanih po kamenjaru i zaklonjenih nakon vučjeg pirovanja iza visokih smreka, dok mu prema brojnom stanju, nedostaje još 40 grla za kojima intenzivno traga.

- Očevidac sam napada tri vuka na stado koje je u petak u sumrak nakon povratka sa ispaše skoro kompletno ušlo u obor - kazao nam je Škovrlj i opisao napad.

- Riječ je o ogromnom stadu koje se spremalo na počinak kada su vukovi napali ostatak od približno 50 ovaca koje su se prilikom ulaska zatekle ispred obora. Rastjerali su ih na sve strane i uslijedio je pokolj...

- Da stvar bude gora, moj šarplaninac i čuvar stada tog trenutka već se nalazio u oboru u koji je ušao kao predvodnik stada i u nastalom metežu nije se mogao probiti van gdje je ostao mladi hrvatski ovčar koji se vukovima nije mogao suprostaviti. Krenuo sam u potragu koja još uvijek traje i nažalost pomalo nailazim isključivo na preklane lešine svojih ovaca, dok neku od njih živu ili makar ranjenu još nisam ugledao - dodao je Škovrlj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:06