DALMACIJA POD OKOM VOJNIH DRONOVA

Za brzo otkrivanje požara - bespilotne letjelice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.07.2018. u 19:16

Split, 190717. Opozareno podrucje nakon velikog pozara.
Situacija nakon velikog pozara koji je zahvatio okolicu Splita tek avio snimke dokazuju katastrofalno stanje.
Na fotografiji: Pogled na Mravince i Split.
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barišin / HANZA MEDIA

Oružane snage RH razmjestile su bespilotne letjelice koje će se koristiti na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te na drugim područjima radi brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta, izvijestili su u utorak iz Ministarstva obrane RH.

"Korištenje bespilotnih letjelica s ciljem brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta novost je u protupožarnoj sezoni u kojoj su i ove godine Oružane snage RH ustrojile Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve tri grane OS RH: Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice", stoji u priopćenju.

Letjelice su razmještene sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. i koristit će se tijekom trajanja Protupožarne sezone 2018. na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije i na područjima u kojima bude iskazana potreba za njihovim korištenjem temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo