SOLIDAN REZULTAT

ZA SEBE ĆU UZETI ZAGREBAČKI HOLDING, A VAMA ĆU OSTAVITI MRVICE...' Juričan se javio nakon rezultata anketa, zanimljivo je kako je ukrasio stožer

 
 Damjan Tadić/CROPIX

- Kriminalci, hvala što ste glasali za mene. Trudit ću se da vas iznevjerim i da kradem duplo više od ovih majstora na vlasti - poručio je simpatizerima i glasačima Dario Juričan nakon objave rezultata predsjedničkih izbora.



U stožeru nemoralnog pobjednika, kako je sebe Juričan nazvao, u caffe baru Limun u novozagrebačkom naselju Utrina, slavilo se kao da je prošao u drugi krug izbora. Kafić je bio oblijepljen natpisima Remetinec, a u njemu je izložena zlatna bista Milana Bandića te fotografija zagrebačkoga gradonačelnika i premijera Andreja Plenkovića na kojoj piše "Meet the mayor's partners", što je i najava, kako je Juričan objasnio, njegova novog projekta.

Apsolutna euforija zavladala je tijekom njegova televizijskog javljanja uživo, a njegovim stožerom prolomio se pljesak. Najavljivalo se da ako skinu Ducea, kako Juričan zove Mislava Kolakušića, da će se slaviti do jutra.

Odlično se zabavljao i Goran Bare. Došao je s defom i svirao sa saksofonistom Jakšom Jordesom i plesao.

Matej Devčić

- Najvažnije je da sam stekao politički kapital koji ću materijalizirati, a želim zagrebački Holding. Sad je trenutak da se dijeli plijen i želim biti tamo. Uhljebit ću svoje ljude koji su se borili sa mnom za ovo - rekao je Juričan. Poručio je da će u drugom krugu biračima preporučiti da dopišu ime Milana Bandića. Dodao je kako je glasove dobio zahvaljujući antikorupcijskoj priči i na priči o Milanu Bandiću, a s time će, kaže, nastaviti i dalje.

Glasove je Juričan dobio i u inozemstvu, a čini se, kako konstatira, da i u dijaspori ima onih koji su prepoznali njegov korupcijski program. U Rumunjskoj je pobijedio s 40 posto glasova, ispred Milanovića s 30 posto, a u Indoneziji je osvojio 33,3 posto i dijeli prvo mjesto.

Inače, Juričan je prvi glasao na izborima u 7.10 u dječjem vrtiću Malešnica, a u jedinom javnom sučeljavanju svih kandidata svojim korupcijskim programom očito je zaradio mnoge simpatije koje su mu donijele ovaj izborni rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:39