AFERA WHATSAPP

'ZA SVE SMO DOZNALI IZ MEDIJA, POKAŽITE NAM DOKAZE!' Izbačeni HDZ-ovci pisali Plenkoviću, pročitajte što zahtijevaju od čelnika stranke

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Časni sud zagrebačkog HDZ-a u četvrtak navečer je jednoglasno donio odluku da osam HDZ-ovaca zbog spornih objava u Viber i WhatsApp grupama u kojima se širio govor mržnje, kazni najstrožom kaznom – izbacivanjem iz stranke.

Odlučeno je da se isključe Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Vlado Kolak, Miro Boras i Krasnodar Raguž. Sedam od osam izbačenih HDZ-ovaca danas je pisalo šefu stranke Andreju Plenkoviću te ostalim čelnicima stranke, a njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani predsjedniče, zamjeniče, glavni tajniče Hrvatske demokratske zajednice

Poštovani predsjedniče Gradskog odbora HDZ-e Zagreb

Poštovani članovi Gradskog odbora

Poštovani predsjedniče Časnog suda

Poštovani članovi Časnog suda

Iz medija sam saznao da se protiv mene vodi stegovni postupak te da sam isključen iz članstva HDZ-e

Obzirom da od strane Gradskog odbora nisam obavješten da se protiv mene vodi bilo kakav postupak, odnosno da mi nije dostavljen akt kojim me se tereti, niti sam pozvan da nazočim bilo sjednici Gradskog odbora, bilo da iznesem obranu pred Časnim sudom, ovim putem bih Vas molio pojašnjenje kako slijedi:

1. Po kojim odredbama Statuta HDZ-a, Pravilnika o radu časnih sudova i Poslovnika o radu Gradskog odbora je stegovni postupak proveden?

2. Možete li mi dostaviti pismeno kojim me se tereti i dokaze uz njega kako bih uopće saznao što mi se to točno stavlja na teret?

3. Mogu li saznati je li članovima Gradskog odbora prije odlučivanja na telefonskoj sjednici dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?

4. Možete li mi dostaviti zapisnik s održane telefonske sjednice iz kojeg bi bilo razvidno kako su članovi Gradskog odbora pojedinačno glasovali o mom upućivanju na Časni sud?

5. Možete li mi dostaviti odluku kojom me Gradski odbor upućuje na Časni sud?

6. Mogu li saznati je li članovima Časnig suda prije odlučivanja dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?

7. Zašto nisam pozvan da iznesem svoju obranu pred Časnim sudom?

8. Možete li mi dostaviti zapisnik sa održane sjednice Časnog suda iz koje bi bio razvidan tijek iste, kao i kako su članovi pojedinačno glasovali o mom isključenju?

9. Možete li dostaviti obrazloženu odluku o mom isključenju iz članstva HDZ-e s uputom o pravnom lijeku kako bi mogao izjaviti žalbu Visokom časnom sudu?

10. Možete li mi dostaviti primjerak važećeg Pravilnika o radu časnih sudova HDZ-e kako bih znao po kojoj proceduri mogu braniti svoja prava i interese?

U očekivanju Vašeg ŽURNOG odgovora srdačno Vas pozdravljam

mr.sc. Božo Medić, član Gradskog odbora

Anita Prka Đurašić, univ. bac. phil. croat.

Miro Boras, dipl. ing. strojarstva

Vlado Kolak, dipl. oecc

Krasnodar Raguž, dipl. iure

Vedran Černi,

Ante Šimunović, dipl. pravnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:48