NOVE MJERE

Grad Zagreb i dvije županije prelaze na C model nastave: Doznajemo koji razredi idu online

Ministar je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit
 Josko Ponos/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska na C model nastave od ponedjeljka, prenosi N1.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

- Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. U dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji učenici će prijeći na C model nastave, kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model, izjavio je ministar.

Fuchs kaže kako je odaziv kampanji za cijepljenje prosvjetnih radnika u Sisačko-moslavačkoj županiji slab i iznosi svega 20 posto. Nada se da će ova nova kampanja povećati interes za cijepljenje među zaposlenicima u odgoju i obrazovanju.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Ova odluka o prelasku na C model nastave odnosi se na učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te na sve srednjoškolce osim maturanata. Odluka će na snazi biti tjedan dana, a nakon isteka tog razdoblja napravit će se analiza ove mjere.

U Splitsko-dalmatinskoj svi učenici osim nižih razreda osnovne idu na C model

'Zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po Modelu „C” odnosno „online” nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred) gdje će se nastava održavati po Modelu „A” odnosno neposredno u školi.

Također, obustavlja se održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Molimo Vas da se pridržavate svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u slučaju promjene epidemiološke situacije te eventualne nove upute za organiziranje nastave bit ćete na vrijeme obaviješteni', javlja Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:14