ŽENSKI VIDEO FAJT ZA VEĆE GRUDI

ZAGREBAČKI NARODNJAČKI RADIO U NAGRADNOJ IGRI NUDI BESPLATNO POVEĆANJE GRUDI Već su krenule burne rasprave, pobjednicu će operirati dr. Ostojić

Prijave traju do 8. ožujka, prvo se biraju tri finalistice, a operaciju za postizanje bujnog poprsja obavit će renomirani estetski kirurg dr. Duje Ostojić
 iStock

Djevojke, dame, zapravo sve koje su do sada push up grudnjak birale dulje od haljine koju će odjenuti, dobile su priliku da se zauvijek riješe silikonskih umetaka, čarapa i ostalih rekvizita koji su služili da bi se upotpunio grudnjak.

Naime, uz pretpostavku da je “dekolte važan”, dovoljan je video u kojem će osoba objasniti zašto je nesretna što ima “pileća prsa”, to javno podijeliti i možda baš njezin prsni koš postane solidna trojka!

Nije riječ o navlakuši, nego o nagradnoj igri koju je organizirao radio Extra FM u suradnji sa zagrebačkim klubom H2O.

Nagradna igra pod nazivom Extra bOObs pokrenuta je u ponedjeljak, a prijave traju do 8. ožujka 2019. Sretna će dobitnica nekoliko dana kasnije saznati da je na poklon dobila novi izgled grudi.

Prva odluka žirija

Inače, još otkako je zaživio ovaj radio specijaliziran za novokomponiranu narodnu muziku šuškalo se da se priprema takva nagradna igra, a sada se na njihovoj frekvenciji neprekidno može čuti poziv: “Od daske do hupsera. Od slavonske ravnice do zagorskih brega uz pomoć Extra FM-a! Nagrada je posebna, postojana i primjetna. Pobjednica će kući otići s većim grudima, a za sve će se pobrinuti renomirani estetski kirurg”.

- Već ovaj petak, 22. veljače, prvu finalisticu bira stručni žiri. Idući petak, 1. ožujka, drugu finalisticu, a treću i posljednju finalisticu stručni žiri Extra FM-a izabrat će 8. ožujka.

Dobitnica nagradne igre bit će izabrana u ponedjeljak, 11. ožujka u showu Extra Večer - kažu s EXTRA FM-a.

Još uvijek nije poznato tko su članovi žirija koji će odabrati tri finalistice s najdomišljatijim idejama i videima, a koje će se boriti za besplatnu operaciju povećanja grudi.

Za prijave je važno jedino da je prijavljena osoba punoljetna. Tada možete poslati, kako kažu s radija, kreativan video i lijepo objasniti iz kojeg točno razloga baš vama trebaju Extra bOObs.

- Video objavite na Facebook zidu Extra FM-a ili na svom Instagram profilu tagirajući Extra FM uz obavezne hashtagove: #extraboobs #clubH2Ozagreb. Preporučujemo da vam profil bude javan kako bi se objava mogla vidjeti - kažu FM-ovci.

Nakon što se izaberu tri finalistice, dodaju, na njihovom Instagram profilu objavit će se sva tri videa i tada kreće foto finiš: tko skupi više lajkova dobije besplatne implantante, odnosno Extra bOObs!

Sudeći prema broju pregleda na društvenim mrežama vezanih uz ovaj natječaj, kandidatkinja neće nedostajati.

Iako su komentari različiti, od onih koji su jedva čekali da imaju mogućnost za ovakvu nagradu, do onih koji upozoravaju da su žene lijepe neovisno o veličini grudi, reakcije ne izostaju.

Dio komentator(ic)a smatra da se baš bujni dekolte povezuje s narodnom glazbom koju taj radio pušta u svom programu. Neki se, pak, pribojavaju da će se javljati samo djevojčice.

Nagrada je posebno primamljiva jer se ipak radi o estetskom zahvatu za koji je predviđen fond od 26 tisuća kuna, što si prosječne Hrvatice baš i ne mogu priuštiti.

Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju i kako bi dama s budućim bujnim grudima bila što bolje tretirana, zahvat je pristao odraditi renomirani liječnik dr. Duje Ostojić, koji se estetskim zahvatima bavi niz godina.

Biljana Gaurina / CROPIX
dr. Duje Ostojić

Medicinski problem

Zahvat povećanja grudi on ne banalizira i kaže kako smatra da je u većini slučajeva riječ o medicinskom, a ne estetskom problemu. Oko 800 žena godišnje u Hrvatskoj poveća grudi i uglavnom je, doznajemo, riječ o realnim zahtjevima. Štoviše, gotovo nijedan ozbiljan liječnik neće pristati grudi broj pet pretvoriti u šesticu.

- Treba biti jasno da djevojke i žene koje zaista nemaju grudi često imaju velike komplekse koji duboko štete njihovom svakodnevnom životu. Nerijetko se susrećem sa ženama kojima je neugodno skinuti se i ispred mene kao liječnika, a kasnije mi kažu kako ispred dečka ili supruga tijekom intimnih odnosa nikada nisu skinule majicu ili grudnjak, što je problem i za vezu općenito - kaže dr. Ostojić.

Kad su ga pitali hoće li sudjelovati u ovoj nagradnoj igri, kaže dr. Ostojić, postavljeno mu je pitanje koliko se maksimalno povećanje može napraviti kod žena koje grudi praktički nemaju.

- Odmah sam objasnio da je maksimalno što se može napraviti neka solidna trojka. To sve ovisi o dimenzijama prsnog koša - kaže dr. Ostojić i dodaje da radi s najsigurnijim njemačkim implantatima, no da unatoč tome svaka potencijalna kandidatkinja mora biti upoznata s eventualnim rizicima.

Procedura operacije

Sve počinje u ordinaciji opširnim razgovorom, uvidom u stanje, informiranju o željama, ali i mogućnostima. Važno je, napominje dr. Ostojić, da ne može svaka žena napraviti povećanje: “Dakle, glavni preduvjet je da je žena zdrava, a to se vidi nakon opsežnih pretraga”.

- Nužno je napraviti pretrage koje uključuju laboratorijsku analizu krvi, EKG, rentgen pluća, UZV dojki te internistički pregled. Svi ti nalazi ne smiju biti stariji od mjesec dana - pojašnjava liječnik i ističe da sve žene dobiju informaciju o kontraindikacijama koje su ipak vrlo male, gotovo zanemarive.

Tek tada daju pismeni pristanak i upuštaju se u zahvat koji se izvodi pod općom anestezijom i traje do sat i pol. Istog dana se ide kući, a drenovi se uglavnom više ne stavljaju.

- Kako bi se izbjegle infekcije, pacijentica dobije antibiotik prije zahvata, tijekom zahvata intravenozno i onda još tri dana kod kuće pije antibiotik. Dobije se stezni grudnjak i na prvu kontrolu se dolazi za tjedan dana. Naravno, mi smo dostupni na mobitelu od 0 do 24 - kaže dr. Ostojić. Kontrola se ponavlja za 14 dana, pa za mjesec, tri, šest te naposljetku za godinu dana. Tada završavaju pregledi, a kontrolni se rade svake dvije godine.

Iako je zapravo riječ o rutinskoj operaciji, postoji postoperativni tijek.

Naime, prvih dana nužno je mirovati, a nakon dva tjedna kreće se u lagane šetnje. Nakon toga se već može ići u teretanu i raditi na nogama, dakle, u obzir dolaze bicikl i traka.

Nakon mjesec dana već se može lagano trčati i baviti se plivanjem, a nakon dva mjeseca dopušteni su i sklekovi i dizanje utega, ali umjereno.

- Često su upiti vezani i za dojenje nakon povećanja grudi. To jedno s dugim nema nikakve veze i žene koje imaju implantante mogu dojiti - zaključuje dr. Ostojić.

CJENIK ZAHVATA NA GRUDIMA Najveći izdatak za ljepotu: 32.000 kuna za podizanje dojki i silikonske implantate

Preoperativni pregled: 200 kn

Estetsko povećanje dojki s anatomskim silikonskim implantatima: 23.000 kn

Estetsko povećanje dojki s okruglim silikonskim implantatima: 21.000 kn

Povećanje s poliuretanskim implantatima proizvođača: 25.000 kn

Podizanje spuštenih dojki ili mastopeksija: 20.000 kn

Smanjenje velikih dojki ili redukcija: 20.000 kn

Podizanje spuštenih dojki s povećanjem sa silikonskim implantatima: 26.000 - 32.000 kn

Korekcija uvrnutih ili inverznih bradavica: 5000 kn

Smanjenje širokih bradavica: 6000 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:28