INTERVENIRALA POLICIJA

Capak se sukobio s muškarcem i zaradio prijavu, doznali smo što je bio razlog

Muškarac s kojim se sukobio također je prijavljen za remećenje javnog reda i mira
 Admir Buljubasic/Hina/Pool/Cropix

Svakodnevno svjedočimo nesuglasicama vozača u prometu jer je živaca i razumijevanja sve manje, a posljednji koji je dospio u fokus javnosti je onaj u kojoj je sudjelovao Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te član Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Sukob Capaka s drugim vozačem oko parkinga ispred zgrade Ministarstva zdravstva na zagrebačkom Ksaveru 20. listopada ujutro, kulminirao je optužnim prijedlogom policije zbog kojeg će krajnju riječ dati Prekršajni sud u Zagrebu.

Policija je obojicu prijavila da su narušavali javni red i mir, točnije zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je nakon obavljenih radnji da su dvojica muškaraca svojim ponašanjem ispunila elemente prekršaja iz članka 13. Zakona protiv JRM-a te su im na mjestu događaja uručeni nalozi zbog počinjenog prekršaja - kažu iz zagrebačke policije bez otkrivanja identiteta sudionika "obračuna".

Prema pričanjima nekih svjedoka, kobnog dana osim povišenih tonova i neprimjerenog vokabulara dvojice vozača, verbalni delikt graničio je s fizičkim obračunom. Ne bi li iz prve ruke čuli što se doista dogodilo, pokušali smo stupiti u kontakt s Capakom no nije nam se javljao na telefonske pozive.

Ako se dvojcu i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti im do 1200 kuna novčane kazne, a postoji i mogućnost do 30 dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:51