EMOTIVAN OPROŠTAJ

ZAŠTO SE KB DUBRAVA ODREKLA DR. PATRLJA? Njegova kalvarija počela je kad je Kujundžić postao ministar, otkrivamo glavni razlog zašto je šikaniran!

 
 Hanza Media

Kad se neka bolnica kao KB Dubrava odrekne liječnika poput kirurga prof. dr. Leonarda Patrlja to je za nju nedvojbeno veliki gubitak, ali srećom nije za pacijente jer i dalje će imati privilegiju da ih, budu li trebali, operira u Institutu za tumore.

Naime, profesor je promijenio 'momčad' jer su zbivanja u bolnici 'na kraju grada' krenula smjerom uprosječivanja umjesto konkurentnosti i kvalitete. Očekivano, prof.dr. Patrlj nije pristao na nametnutu mu 'prosječnost' i krenuo je, kako je sam kazao, na Zapad odnosno u KBC Sestara milosrdnica.

Njegov je profesionalni put izuzetno zanimljiv jer riječ je o kirurgu koji je s kolegom Branislavom Kocmanom prije dvadeset godina prvi presadio jetru u KB Merkuru gdje je tada radio.

Riječju, s nepunih 40 pokazao je raskošni talent abdominalnog kirurga a istodobno nije zanemario znanstvenu i sveučilišnu karijeru. Upravo da bi podigao razinu kirurgije u toj bolnici prelazi 2005. u KB Dubravu gdje je radio sve do nemilih zbivanja u protekle dvije godine u toj ustanovi.

Naime, nakon što je ministar zdravstva postao Milan Kujundžić, dugogodišnji ravnatelj KB Dubrave, za Patrlja je krenula profesionalna degradacija.

Njegova je 'greška' bila što je u 'ratu' između ministra i tadašnjeg ravnatelja Tonija Kolaka odabrao krivu stranu. Kao član upravnog vijeća bolnice nije pristajao na Kolakovu smjenu i to ga je koštalo predstojničke pozicije u Klinici za kirurgiju. Nije pomoglo niti to što je Patrlj bio jedini profesor Medicinskog fakulteta na klinici.

I ne samo to nego nije mogao biti izabran čak ni kao pročelnik Zavoda za abdominalnu kirurgiju kojom se bavi cijeli profesionalni vijek. Politika je odlučila da Patrlj može u KB Dubravi biti samo 'običan' kirurg.

Zato je radije odabrao 'transfer listu' i otišao tamo gdje su ga objeručke primili. Istina, to bi moglo biti 'opasno' po bolnički limit jer je sasvim izvjesno da će Patrljevi pacijenti vrlo brzo promijeniti adresu svoga liječenja pa bi kao 'radoholičar' mogao povećati 'gubitke' Instituta za tumore zbog previše operacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:16