TURIZAM

ZAŠTO SE NIJEMCI NE OSJEĆAJU SIGURNO U HRVATSKOJ? Istraživanje donijelo čudne rezultate, naši najvjerniji turisti tek 5 zemalja doživljavaju sigurnima

- Prema istraživanju HTZ-a, Hrvatska se 2015. progurala među top 5 tržišta za njemačke turiste- Rezultati istraživanja koje je izradila tvrtka GfK, samo 27% niže obrazovanih Nijemaca našu zemlju drži sigurnom, a to isto misli 47% visoko obrazovanih.
 Damjan Tadić / CROPIX / CROPIX

Usprkos činjenici da su im to neka od pet glavnih tržišta na koja putuju, Nijemci se ne osjećaju sigurno u Španjolskoj, Turskoj niti u Hrvatskoj.

Točnije, u našoj se zemlji sigurnima ne osjeća čak 67 posto Nijemaca, u Španjolskoj njih 51%, a čak 95% Nijemaca Tursku također ne doživljava kao sigurnu turističku destinaciju.

Rezultati su to posljednjeg istraživanja koje je izradila tvrtka GfK po narudžbi Instituta za studije BAT-a, i to na uzorku od 2000 Nijemaca. Kako ispada po tom istraživanju, naši omiljeni posjetitelji sigurnima doživljavaju samo pet od ukupno 30 destinacija: domovinu, Austriju, Švicarsku, Skandinaviju i Italiju.

Ipak, ova slika nastala u BAT-ovom istraživanju pomalo odudara od podataka o tržištima na koja Nijemci najčešće putuju. Prema posljednjim podacima iz HTZ-a za njemačko tržište, Nijemci su u 2015. najviše putovali upravo u Španjolsku (13,1%), na drugom je mjestu sigurna Italija (8,2%), a na treće mjesto dolazi Turska (7,3%). Četvrto mjesto zauzima opet jedna sigurna destinacija, Austrija, a prije dvije godine Hrvatska, koju također tek svaki treći Nijemac smatra sigurnom, progurala se među top pet tržišta za njemačke turiste. Kad je u pitanju Hrvatska, rezultati studije su pokazali da samo 27 posto niže obrazovanih Nijemaca našu zemlju drži za sigurnu, dok isto o Hrvatskoj misli 47 posto ispitanika s višim stupnjem obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:39