AFERA PAKETIĆI

ZATRAŽENA OSTAVKA MINISTRICE MURGANIĆ, PLENKOVIĆ UOPĆE NE RAZMIŠLJA O TOME 'Oporba je sad još smješnija nego zadnji put'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.12.2017. u 17:02

Pozega, 030717
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na predstavljanju Programa za zaposljavanje zena Zazeli. Uz premijera, program su predstaviti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavic i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganic. Projekt je vrijedan ukupno 400,900.000 kuna, a financirat ce se u okviru Operativnog programa Ucinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Na fotografiji: ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganic
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX

Nada Murganić

 

Stranka GLAS u četvrtak je ponovno zatražila od ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić da podnese ostavku zbog svih dosadašnjih propusta i nefunkcioniranja sustava resornog ministarstva, koje ovih dana pogađa "afera paketići".

"Jučerašnja podjela paketića za siromašnu djecu, koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda za najpotrebitije EU, u privatnom katoličkom vrtiću Blažena Hozana, samo je još jedan dokaz katastrofalnog vođenja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku", navodi se u priopćenju GLAS-a.

Podsjećaju i da je upravo GLAS prije mjesec dana pokrenuo pitanje povjerenja ministrici Murganić, pri čemu su među razlozima za opoziv naveli nefunkcioniranje ministarstva po pitanju raspolaganja sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. No taj zahtjev GLAS-a nije prošao, a saborska većina početkom studenog izglasala je povjerenje ministrici Murganić.

Zbog najnovije sfere GLAS traži da Murganić podnese ostavku, a ako to nije moguće mole "tajnicu premijera da napiše razrješenje ministrice Nade Murganić s obzirom da premijer Plenković očito ima važnijeg posla, poput hibridnog ratovanja".

Plenković: Ministrica Murganić ima moje povjerenje

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak da ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić ima njegovo povjerenje, odbivši zahtjev oporbe za njezinom ostavkom zbog afere s paketićima za siromašnu djecu.

Plenković je novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na upit ima li Murganić, čiju ostavku traži oporba, još uvijek njegovo povjerenje rekao: "Ma naravno da ima, kakva ostavka" i dodao da su opozicionari "još smješniji sada nego zadnji put".

Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zatražio je u četvrtak da netko odgovara zbog afere s paketićima za siromašnu djecu, koji su završili u privatnom dječjem vrtiću, SDP-ovac Gordan Maras poručio je kako bi se odgovorna osoba za taj propust trebala u najmanju ruku ispričati, a možda i snositi sankcije, a stranka GLAS zatražila je ostavku Murganić.

Ministrica je pak izjavila kako joj je žao što su posjet predstavnika tog ministarstva privatnom dječjem vrtiću i podjela poklona s oznakom Europskog socijalnog fonda "za najpotrebitije" stavljeni "u ne baš dobar kontekst", istaknuvši kako se radilo o promotivnim materijalima tih fondova, a pokloni nisu nabavljeni iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je novinarima u vezi sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da se radi o redovnoj sjednici na kojoj će se razmotriti aktualna politička situacija i analizirati protekla godina.

Kazo je da će se u analizi aktualne političke situacije vjerojatno dotaknuti i presude haškog suda bosanskohercegovačkim Hrvatima. Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u hotelu Esplanada održat će se sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo