NAPRASNI ODLAZAK

Uzrujani HDZ-ovci o Nataši Tramišak: ‘Nije vjerovala čak ni najbližem suradniku‘

Čak je i u svom dotadašnjem bliskom suradniku vidjela prijetnju, odnosno smatrala je da joj je namješten protiv nje. Potpuno bizarno – poručuje HDZ-ovac

Nataša Tramišak

 Ranko Suvar/Cropix

Visoki izvori iz HDZ-a bliski premijeru kažu pak kako Tramišak nije izgubila samo povjerenje Plenkovića, nego i brojnih drugih članova Vlade, jer se nije ponašala kao timski igrač, nego je u svemu vidjela urote. Naš sugovornik iz HDZ-a kaže da to nema veze s odnosom Plenkovića i Anušića i slavonskih HDZ-ovaca nego je šef stranke htio poslati poruku da se tako ne može ponašati jedan član Vlade i da Vlada na takav način ne može funkcionirati.

- Ona se zatvorila u svoje ministarstvo i ni s kim nije komunicirala. Bila je potpuno fiksirana na Andreja i na nalaženje načina kako će se osvetiti. Nikome nije vjerovala, tražila je stalni prostor za destrukciju i to je ometalo rad Vlade kao kolektivnog tijela. Brojni drugi ministri su se žalili na nju – tvrdi naš sugovornik.

A premijer joj je, dodaje on, dao i drugu šansu nakon onog slučaja s prijetnjama koje mu nije prijavila već je o tome govorila u medijima, pa se stekao dojam kao da je Plenković u nešto umiješan.

- U svemu je vidjela teorije zavjere. Premijer ju nije smijenio nakon slučaja s prijetnjama, a možda je trebao. Ona se i nakon toga nastavila isto ponašati. Stvorila je ogromno nepovjerenje cijele Vlade. Zato je njena smjena jedina razumna odluka – kaže ovaj HDZ-ovac.

Tramišak se, poručuje, nije ponašala ni kao timski igrač, niti netko tko igra za državu, kako je rekla, nego kao urotnica koja se želi inatiti i osvećivati. Dokaz za to je i njen nasljednik Šime Erlić, njezin državni tajnik koji će je zamijeniti. Naime, kaže naš sugovornik, nakon što je Erlić postao član Predsjedništva HDZ-a, Tramišak ga više uopće nije zvala na sastanke u Ministarstvu, jer je očito smatrala da je blizak premijeru i da ju je došao kontrolirati.

- Počela ga je marginalizirati i potpuno se distancirala od njega. Tu je također pokazala svoju narav koja ne može biti u interesu Vlade i države. Čak je i u svom dotadašnjem bliskom suradniku vidjela prijetnju, odnosno smatrala je da joj je namješten protiv nje. Potpuno bizarno – poručuje HDZ-ovac.

Potvrđuje nam da je Ivan Anušić glasao protiv smjene Tramišak, ali da je bio za izbor Branka Bačića na mjestu ministra graditeljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 05:16