MJESEC LJUBAVI

Zbog američkih mornara eksplodirao Tinder u Splitu: Vojnici traže zgodne djevojke, ali i mišićave momke

Podsjetimo, od 2010. gay vojnicima i vojnikinjama je puno lakše u američkoj vojsci, za koju se procjenjuje da ima na desetke tisuća gay pripadnika

Ilustracija

 Wavebreakmedia Ltd Dw1706/Alam

Kako smo objavili, američki nosač aviona USS "Harry S. Truman" uplovio je ispred splitske luke, a tisuće pripadnika američkih oružanih snaga su se iskrcale na kopno, razmilili su se gradom. No, osim što su živnuli trgovački centri 'živnule' su i aplikacije za dejtanje, poglavito Tinder. Tako mladi američki državljani traže partnere i partnerice, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Htio bih upoznati mladu i zgodnu Hrvaticu, smještaj nemam", napisao je tamnoputi američki mornar na jednoj od aplikacija.

Na Tinderu i drugim aplikacijama za nalaženje smo naišli na nekoliko zanimljivih profila:

"Tražim ozbiljne žene za dopisivanje", napisao je mladić od 23 godine, koji samo traži žene starije od 40 godina.

"Ima li neka zgodna mlada Hrvatica da se upoznamo i pokaže mi grad", piše jedan mladić.

No, ima dosta oglasa i za gay populaciju:

"Muškarac sam, volim sve sportove i tražim isto tako sportske i muževne momke za zabavu. Nemam smještaj", napisao je jedan nabildani Afroamerikanac koji navodi i da je časnik na američkom brodu USS "Harry S. Truman".

"Tražim mišićave muškarce, ovdje sam nekoliko dana. Za početak dopisivanje. Može mi pokazati grad, možemo skupa i u neku gradsku teretanu", napisao je još jedan vojnik.

Sve u svemu i Amerikancima i Hrvatima gay je - ok

Podsjetimo, od 2010. gay vojnicima i vojnikinjama je puno lakše u američkoj vojsci, za koju se procjenjuje da ima na desetke tisuća gay pripadnika, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, u 2010. američki predsjednik Barack Obama potpisao je zakon kojim se prvi put dopušta homoseksualnim osobama u vojsci da slobodno govore o svojoj spolnoj orijentaciji. "To će napokon omogućiti desecima tisuća Amerikanaca da ne moraju živjeti u laži", izjavio je Obama.

On je tako i formalno ukinuo zakon popularno nazvan "ne pitaj, ne govori" iz 1993. godine, odbačen u Kongresu prošloga tjedna.

Donošenje zakona bila je velika pobjeda za Obamu.

"Vrijeme je za zatvaranje ovog poglavlja u našoj povijesti. Vrijeme je priznati da žrtvovanje, hrabrost i poštenje nisu definirani seksualnom orijentacijom više nego što su to po rasi ili spolu, religiji ili vjeri. Vrijeme je da se omogući homoseksualnim Amerikancima da otvoreno služe svojoj zemlji", rekao je Obama u priopćenju kojim je pozdravio povijesno glasovanje u Senatu.

Skupine za prava homoseksualaca navode da je prema zakonu iz 1993., kojim je uvedena politika "ne pitaj, ne govori", iz američkih oružanih snaga otpušteno više od 13.500 pripadnika. Naime, ti su vojnici i vojnikinje javno govorili o svojoj seksualnosti, kao što su to govorili i heteroseksualci. Međutim, gay osobe su otpuštene, ali od 2010. je ta praksa ukinuta, pisala je Libela.

No, i prije 2010. gay osobe su mogle služiti vojsku, ali nisu smjele priznati da vole isti spol, niti o tome pitati druge vojnike. Zato se ta praksa zvala "ne pitaj, ne govori".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:06