EPIDEMIJA

ZBOG DVA DOKTORA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM U KB DUBRAVA EVAKUIRAT ĆE KOMPLETNU BOLNICU Sve pacijente prebacuju u druge bolnice ili ih puštaju kućama

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Dva novooboljela pacijenta od koronavirusa u Zagrebu liječnici su KB Dubrava, što je danas bio razlog da će se neke već ranije dogovorene organizacijske mogućnosti zagrebačkih bolnica vjerojatno promijeniti.

Naime, činjenica da su zdravstveni djelatnici oboljeli od Covida-19 u svim je zemljama značajno proširila bolest na opću populaciju. Zbog toga će najvjerojatnije biti evakuirana cijela bolnica, točnije svi pacijenti u druge zagrebačke bolnice, a oni koji su čekali na zahvate bit će otpušteni kućama.

Prijedlog je da KB Dubrava zbog činjenice da je virus 'ušao' u bolnicu postat će tzv. respiracijska bolnica za liječenje najtežih pacijenata oboljelih od Covida-19. Uredba koju je donio ministar, a po kojoj zdravstveni djelatnici dok traje epidemija mogu biti 'seljeni' iz jedne u drugu ustanovu, temelj je za budući rad u KB Dubrava odnosno u ispomoć će im dolaziti liječnici iz drugih zagrebačkih bolnica koji se bave intenzivnom skrbi.

Po svemu sudeći, KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice preuzet će sve pacijente na hitnim prijemima koji bi inače bili liječeni u KB Dubrava.

FOTOGALERIJA: KB Dubrava nakon vijesti o dva zaražena doktora

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:00