PAPRENE CIFRE

ZBOG KRŠENJA SAMOIZOLACIJE PRIJETE VRTOGLAVE NOVČANE KAZNE Iako se dosad govorilo o globi od 8.000 kn, iznos može dosegnuti i 120.000 kn

 Luka Gerlanc / CROPIX

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić u priopćenju je u nedjelju detaljno objasnio kojim iznosom će se kažnjavati svakoga tko prekrši mjeru samoizolacije.

- Temeljem Zakona o državnom inspektoratu (članak127.) fizičkoj osobi koja se nije pridržavala uručenog Rješenja, sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdati će Prekršajni nalog na iznos od 8.000 kuna.

Istovremeno, sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku, kojim će opomenuti prekršitelja ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog Rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, da će platiti novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30.000 kuna, drugi puta u iznosu od 60.000 kuna, treći puta u iznosu od 120.000 kuna, a sve sukladno članku 142. Zakona o općem upravnom postupku.

Nadalje, izvršenje naplate tako izrečene novčane kazne izvršit će se prisilnim putem FINA-e, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:25