NEZAPAMĆENO NEVRIJEME

ZBOG RAZORNIH UDARA VJETRA ODGOĐENO OTVARANJE 'FLORAARTA' Na Bundeku potrgana 22 stabla, gradske službe od 5 ujutro na terenu, promet u kaosu

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Zbog nezapamćenih vremenskih prilika u Zagrebu odgođeno je otvaranje međunarodne vrtne izložbe "Floraart", 54. po redu, koja se trebala održati od 13. do 19. svibnja na zagrebačkom Bundeku. Otvaranje Floraarta zakazano je za četvrtak, također u 13 sati.

Floraart trebao je otvoriti gradonačelnik Milan Bandić, koji upravo održava, s predstavnicima resornih interventnih službi, koordinaciju aktivnosti u Holding centru.

Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919.

Gradonačelnik poziva sugrađane na oprez, istučući kako su sve gradske službe u funkciji građana i kontinuirano na terenu te unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

Iz Zrinjevca javljaju da su 22 ekipe na terenu, djelatnici Čistoće i ZG cesta su su stanju pripravnosti od 5 ujutro i odgovaraju na pozive građana, Samo na Bundeku, gdje je trebao biti otvoren Floraart, su 22 odvaljena stabla.

VIDEO: Veliku štetu vjetar je napravio i na Bundeku

Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet osim za vozila s posebnom dozvolom. Dijelom ulice Gornje Prekrižje prometuje se otežano zbog uklanjanja stabla s prometnice.

Autobusne linije 102, 133, 138, 139, 140, 142, 143, 227 i 232 privremeno ne prometuju zbog uklanjanja stabala s prometnica.

Vremenske neprilike usporavaju promet te autobusne linije prometuju s većim odstupanjem od reda vožnje.

Zbog prekida u opskrbi električnom energijom u prekidu je tramvajski promet od Kvaternikovog trga u smjeru Dubrave. Uvedene su izvanredne autobusne linije od Kvaternikovog trga do Dubrave. Od Dubrave do Dupca tramvajske linije prometuju redovno.

Jak vjetar i kiša na širem gradskom području usporava promet. Kolnici su mokri, zbog čega treba voziti opreznije. Udari vjetra i na cestama izvan Zagreba stvaraju poteškoće pa su moguća kašnjenja međugradskih autobusnih linija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:53