POŠTENJAČINA

Zoran Vujčić, mesar iz Makarske, pronašao je torbicu u kojoj je bilo 15.000 eura. Vratio ju je vlasniku

Vujčić je u supermarketu našao novac koji je pripadao Kanađaninu i odlučio ga vratiti
 Joško Lopar

MAKARSKA - Zoran Vujčić, mesar u supermarketu tvrtke Apfel, u WC-u trgovine pronašao je torbicu sa 15.000 eura, dokumentima i čekovima u vrijednosti 400 eura, i vratio ih vlasniku Johnu Crnchichu, kanadskom državljaninu hrvatskog podrijetla.

Odmah je torbicu odnio šefici Lindi Roso, koja je u TZ Grada Makarske provjeravala na kojoj je adresi John Crnchich prijavljen kao gost. No, na popisu turista ga nije bilo. U potragu se uključila i policija. Naime, Crnchich je na trajektu za Brač uočio da mu nedostaje torbica, što je odmah prijavio policiji nakon dolaska na otok.

Lov na turista

Nakon toga je makarski policajac Stipe Žigo došao u TZ Makarske te Tonća Lalića zamolio za pomoć pri pronalaženju Crnchicha. Policija ima saznanja da je bio gost u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, gdje je pronađen i kanadski kontakt-telefon. No, na tome se broju nitko nije javljao.

Tonči Lalić odaslao je poruku na mail adresu s koje je obavljena rezervacija u hotelu Dubrovnik, što je dalo rezultata, jer su je otvorili prijatelji gosp. Crnchicha, koji su zajedno s njim boravili u Crikvenici. Bila je to sretna okolnost koja je donijela mir starijem gospodinu.

Tajanstvena nagrada

Ubrzo je iz Crikvenice Crnchich stigao u Makarsku, gdje mu je policajac predao torbicu u kojoj ništa nije nedostajalo. John je rekao da mu je to novac od mirovine, namijenjen za obnovu roditeljske kuće na Krku. Upoznao se sa nalznikom novca

Nagradio je Zorana, a o čemu se radi, nijedan od njih nije htio govoriti. Zoran Vujčić je izjavio kako za njega nije bilo dvojbe čim je pronašao velik novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:37