HEROJ IZ DARUVARA

FOTO: Hrabri policajac iz potopljenog auta izvukao djevojčice i njihova oca

 Cropix / Bjelovarski list

DARUVAR - Daruvarski policajac Damir Špoljarić u nedjelju poslijepodne iz hladne i nabujale rijeke Toplice kod Batinjske Rijeke spasio je Krešimira Ivančića i njegove dvije malodobne kćeri. Ivančić je automobilom želio prijeći na drugu stranu, no kada je došao na pola korita, motor se ugasio i započela je panika.

Ivančićeva šestogodišnja i 14-godišnja kći bile su jako uplašene. Razina vode sve je brže rasla i hladna je voda počela prodirati u unutrašnjost automobila. Damir Špoljarić, daruvarski policajac, u tom se trenutku nalazio u redovitom obilasku nenaseljenog dijela Batinjske Rijeke i primijetio je signal kojim je 47-godišnji vozač tražio pomoć. Odmah je o tome izvijestio policiju, a zatim nesebično skočio u vodu kako bi izvukao prestrašenu obitelj.

- To je lokalna cesta koja prati tok rijeke i kako je kiša padala već dva dana odlučio sam se zajedno sa svojom djecom provozati i izaći na svježi zrak. Nije mi bilo ni na kraj pameti da će sve tako završiti. Na tom sam mjestu rijeku prešao stotinama puta. Naravno, ne u ovakvim uvjetima. Malo sam precijenio automobil i snagu rijeke koja je nabujala zbog silnih kiša. Moje su se kćeri malo uplašile, no najbitnije je da su dobro. Policajac Damir Špoljarić za mene i moju djecu u najmanju je ruku heroj.

Neizmjerno sam mu zahvalan na svemu što je u činio za nas. Rijeka je nosila velike komade drveća, no on se nije obazirao na to već nam je hrabro priskočio u pomoć. Razina vode bila mu je do prsa, a bujica je bila toliko jaka da se u zadnji čas uspio primiti za automobil.

Prvo je iz automobila izvadio moju djecu i zatim ih posjeo na krov, a onda smo se i nas dvojica popeli gore. Tada je pozvao pomoć pa su nas vatrogasci uz pomoć košare izvadili iz vode - ispričao nam je Ivančić. Svi su odvezeni u Dom zdravlja u Daruvaru gdje im je pružena pomoć. Kako smo doznali iz policije, policajac Špoljarić oporavlja se od pothlađenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:37