ODGOVOR NA NAPAD

Županica Lovrić Merzel: Šantek u Saboru samo zijeva i spava

 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Niti jedan projekt kojeg je HDZ-ova Vlada RH najavila za područje Sisačko-moslavačke županije nije ostvaren, a saborski zastupnici ne bore se za svoju županiju. Uostalom nije slučajno da HDZ-ovog saborskog zastupnika Ivana Šanteka iz Gline u Saboru zovu predstavnikom riba i mekušaca.

- U realizaciji tih projekata nije napravljeno apsolutno ništa, a saborski zastupnici Ivan Šantek (HDZ), Ivanka Roksandić (HDZ) i Marijana Petir (HSS) su bili „vladini glasnogovornici“. U medijima izigravaju žrtve, a za ovu županiju nisu osigurali niti jedan projekt.

Šantek nikada nije iznio niti jedan projekt koji se tiče njegove županije za saborskom govornicom pa nije ni čudo da ga kolege u Saboru u šali nazivaju predstavnikom riba i mekušaca jer samo zijeva i spava - tvrdi Lovrić Merzel.

- Svaki dan u Hrvatskoj 160 osoba ostaje bez posla, a prognoze koje nisu najcrnje govore da će do kraja godine u Hrvatskoj bez posla ostati još 50 tisuća ljudi. To je odgovornost Vlade RH - tvrdi županica Marina Lovrić Merzel.

Istaknula je kako gradnja autoceste Zagreb - Sisak staje u Velikoj Gorici, a raskid svih već dogovorenih ugovora je kap koja je prelila čašu.

- Nije se ostvarila izgradnja lučkih kapaciteta u Sisku što stoji u programu Vlade RH. Projekt zaštite rijeke Une radimo sami iako su neki saborski zastupnici jako bučni kada je u pitanju zaštita okoliša. Slijedeći velik projekt Vlade RH, a za koji se digla najveća panika je uređenje odlagališta fosfo-gipsa. Realiziran je tako da ni ptice više ne žive oko tog odlagališta, a modernizacija Rafinerije nafte Sisak počela se odvijati tek kada država više nije vlasnik.

Osim toga, dovršetak trećeg bloka Termoelektrane upitan je, a nema ni roka završetka izgradnje - kazala je županica Lovrić Merzel.

Osvrnula se i na poteškoće s kojima se suočava najveća tvornica po broju zaposlenih u županiji, Petrokemija.

- INA, koja je državna tvrtka traži veću cijenu plina od kutinske Petrokemije koja je također državna tvrtka. To je strašno za proizvodnju i ukoliko se to dogodi Petrokemija će se naći u nezahvalnom položaju zajedno s 2400 radnika - dodala je županica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:20