PRETUČENI HOKEJAŠ

Zvonimir Lovrenčić: Nešto je bljesnulo u šaci kojom me je nokautirao. Mislim da je imao bokser

Pločica od titana kojom su mu kirurzi učvrstili slomljenu čeljust Zvonimiru Lovrenčiću ostat će doživotna uspomena na napad u centru Zagreba
 CROPIX

ZAGREB - Milijun sam se puta na ledu potukao, to je sastavni dio mojeg sporta, dobivao sam i palicama po sebi, ali nikada nisam ovako ‘zaćorio’. U dobroj sam tjelesnoj kondiciji i zato mislim da je taj tip imao bokser. Nešto mu je bljesnulo na šaci kojom me nokautirao. To je ujedno i posljednje čega se sjećam - priča polako, vidno se boreći s bolovima Zvonimir Lovrenčić (19) , hokejaš druge postave Medveščaka, kojemu je u nedjelju oko 3 sata ujutro nepoznat mladić pred kafićem u Kačićevoj ulici silovitim udarcem slomio donju čeljust. Pločica od titana, kojom su mladome sportašu kirurzi Odjela čeljusne kirurgije Kliničke bolnice Zagreb u Dubravi fiksirali lijevu stranu donje čeljusti - ostat će mu trajno.

- Nije me samo srušio, imam još ozljeda po glavi, čvoruge i masnice. Mislim da su me cipelarili njegovi prijatelji, ali to ne mogu sa sigurnošću reći. Možda mi je i netko stao na glavu. Ne sjećam se. Tek sam u bolnici počeo dolaziti svijesti. Sada, kako dani prolaze, tako mi se pred oči polako vraćaju i scene koje su prethodile mojem ozljeđivanju - priča Zvonimir. Tvrdi kako nije istina da je isprovocirao ranojutarnji sukob.

Podrška iz kluba

- U društvu djevojke izlazio sam iz kafića i dok smo hodali prema autu čuo sam kako grupica meni nepoznatih mladića koja je stajala pred Timom viče za nama neke vulgarnosti. Vrijeđali su moju djevojku i njezine prijateljice, od kojih se jedna kratko zadržala s tom grupicom. Pomislio sam da su je napali i vratio se do njih. Upitao sam u čemu je problem i dobio udarac u glavu. U novinama sam pročitao da je uhićeni napadač na policiji pričao da se zapravo branio. Pa da sam se htio tući, ja bih njega prvi udario, ne bih čekao da dobije prednost. Svoju energiju ispucavam na ledu, a ne na ulici. Nisam nikakav nasilnik i negativac. Svi moji frendovi znaju da nisam sklon sukobima, slobodno se raspitajte - uvjerava nas mladi hokejaš u sobi za postintenzivnu njegu čeljusne kirurgije kliničke bolnice u Dubravi. Njegove tvrdnje potvrdili su suigrači iz kluba, Uprava i trener u priopćenju HK Medvečkak, u kojem pozivaju mlade da izbjegavaju sukobe.

Zagrebačka policija u ponedjeljak je navečer izdala izvanredno priopćenje o okončanju istraživanja nanošenja teške ozljede Zvonimiru Lovrenčiću. U priopćenju se navodi da se Lovrenčić (policija navodi samo 19-godišnjak) u društvu četiriju prijateljica udaljavao iz ugostiteljskog objekta, kada je nepoznata osoba iz tročlane grupe mladića počela vrijeđati navedene djevojke nazivajući ih pogrdnim imenima.

Prišao trojici

Lovrenčić je zbog toga prišao trojici mladića, koji su stajali pokraj ulaznih vrata u dvorišni prostor lokala, i obratio se 19-godišnjem A. Č. T. Nakon kraće svađe 19-godišnjak je šakom u glavu udario Lovrenčića koji se kao pokošen srušio na nogostup.

Ekipa Hitne medicinske pomoći Lovrenčića je najprije prevezla u KB Sestara milosrdnica, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Sljedeći dan policajci su A. Č. T., zbog osnovane sumnje da je Lovrenčiću nanio teške tjelesne ozljede, odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:16