VAL MALOLJETNIČKOG NASILJA

Pretukli mladog nogometaša: 'Ti si Srbin, bolje ti je da odeš'

Zagreb, 231010.Karlovac, 1. HNL, Karlovac - Lokomotiva.Na slici: Ivan Peko (23) i Milos Musulin (13).Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

KARLOVAC - U noći sa subote na nedjelju, kada je pretučen hokeješ Medveščaka Zvonimir Lovrenčić , u Karlovcu je na isti način stradao Miloš Musulin, 17-godišnji prvotimac i vrlo perspektivni nogometaš NK Karlovca. Motiv napada petorice tinejdžera na mladog sportaša bio je nacionalno motiviran.

- Moj prijatelj je u tom kafiću slavio rođendan. Čim sam ušao dvojica su mi rekla da nisam dobrodošao zbog moje nacionalne pripadnosti. Rekli su mi: "Ti si Srbin, bilo bi ti bolje da odeš". I mislio sam otići, ali me je zaustavio prijatelj obećavši da se neće ništa dogoditi. Nekoliko sati poslije, kada sam krenuo kući, njih pet je izašlo zamnom van.

Oborili su me na pod i počeli tući nogama i rukama. Dobio sam u trbuh, po rukama i nogama, te u glavu. Razbili su mi nos, natečena mi je usnica - ispričao je Miloš dodajući da se napad dogodio u noći oko 3 sata. Ozljede su mu okarakterizirane kao lakše, te bi u utorak trebao napustiti Dječji odjel Opće bolnice Karlovac gdje se oporavlja.

Miloš kaže da bi vjerojatno dobio i veće batine da ga nije spasio prijatelj koji je uspio smiriti napadače. U vrijeme dok su se napadači razilazili naišla je policijska ophodnja koju je netko u međuvremenu pozvao. Policija istražuje slučaj i u potrazi je za napadačima. Miloš ih iz viđenja poznaje otprije, ali nikada nije s njima bio u kontaktu niti je dobivao prijetnje. Inače je iz Vojnića, a zbog školovanja i treniranja nogometa živi u Učeničkom domu u Karlovcu.

Zadar: Trojica maloljetnika pretukla 15-godišnjaka

Trojica maloljetnika jučer poslijepodne su u Ulici Domovinskog rata u Zadru napali 15-godišnjaka te su ga rukama i nogama izudarali po tijelu, nanijevši mu lake tjelesne ozljede u vidu hematoma po tijelu. - Iako je maloljetniku pružena liječnička pomoć i radi se o lakšim ozljedama, riječ je o kaznenom djelu nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju. Obrada događa je u tijeku, pa ne možemo više reći. Mladić prethodno nije bio u društvu s napadačima - kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan o tučnjavi u kojoj je zbog nesrazmjera snaga 15-godišnjak izvukao deblji kraj. ( N.Radić Ančić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:53