LOKALNI UGOVORI

‘Friščićevom zetu dajemo poslove jer je jeftin, a dobar’

Vedran Petrović kaže da nema ugovore ni s Vladom niti s ministarstvima, kao ni s tastom
 Davor Pongračić/CROPIX

KOPRIVNICA - Tvrtka Petgrad iz Koprivnice, čiji je vlasnik zet šefa HSS-a Josipa Friščića, dobila je lani i ove godine većinu poslova nadzora većih gradilišta koje financira županija na čijem je čelu Friščićev kadar Darko Koren (HSS).

Ništa ne taji

Vedran Petrović, koji je oženio Friščićevu kćer, lani i ove godine nadzor je obavljao nad najmanje četiri projekta i ostvario oko 220 tisuća kuna prihoda.

- Moje cijene ne odskaču od cjenika nadzora HGK, ne skrivam ništa te mi nije jasno zbog čega sam se našao u središtu medijskog interesa. Ako je to zbog mojeg tasta, Josipa Friščića, to je smiješno jer ja nisam javna osoba - čudi se Petrović. Radove nadzora na dvorani u Goli, dodao je on, naplatio je ispod svake cijene s obzirom da se radi o velikoj investiciji.

- U pojedinim sam slučajevima išao daleko ispod cijene, a svoj sam posao obavio vrlo stručno i profesionalno, što mogu potvrditi oni za koje sam radio. Kad bi na moj posao gledali kroz veze s Friščićem, ja ne bih trebao raditi ni dobiti niti jedan posao. Nemam ugovore ni s Vladom ni s ministarstvima, a niti s tastom. Samo radim svoj posao i nastojim biti što profesionalniji - kaže Petrović.

Tvrtka Petgrad posljednji posao s HSS-ovom županijom ugovorila je prošlog tjedna. Ugovor je vrijedan 69.000 kuna, a radi se o drugoj fazi izgradnje dvorane u Đurđevcu.

Deseci projekata

Tri projekta Petrović je nadzirao i za koprivnički Komunalac, dok za fizičke osobe, kaže, radi na desetke projekata. Župan Darko Koren, čelnik županijskog HSS-a, na Petrovićeve rodbinske veze nema poseban komentar jer je ‘svaki čovjek nekome u rodu’. Kazao je tek kako se županija odlučila za Petrovićeve usluge jer je, ističe, tvrtka Vedrana Petrovića bila najpovoljnija i najkvalitetnija od svih s kojima je županija surađivala kad je riječ o nadzoru. - Priče tko je kome što u rodu meni ne znače ništa, najvažnija je profesionalnost - rekao je Koren. ( M. Mu. / Podravski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:07