ISTRAGA

‘Mijalić je oštetio Poštu da bi namjestio posao Hypo leasingu’

Jadranka Mijalića sumnjiči se da je, dok je bio u Hrvatskoj pošti, odradio posao za Hypo leasing
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - “Utvrđen je niz nedostataka u javnoj nabavi 100 vozila koje je osobno vodio gospodin Mijalić: postoji opravdana sumnja da su ponuđači bili upoznati s iznosom novca koji se planirao izdvojiti, samo jedan proizvođač mogao je zadovoljiti tehničke karakteristike vozila, a sporni članak o plaćanju penala ubačen je na zahtjev naručitelja” (Hrvatske pošte, op. a).

Parafiran ugovor

Detalji su to iz Internog izvješća Povjerenstva Hrvatske pošte koje je krajem listopada proslijeđeno nadležnim državnim institucijama da bi se pokrenulo temeljitije istraživanje nabave 100 vozila iz 2006. Ugovor o nabavi tih vozila potpisao je Jadranko Mijalić kao član Uprave Hrvatske pošte za logistiku.

“Gospodin Mijalić je svojim potpisom na sve dokumente potvrdio njihovu valjanost, a svojim parafom potvrdio je i da je sklopljeni ugovor valjan”, navodi se u nalazu.

Penali za kilometražu

Sporan je i članak koji obvezuje Poštu na plaćanje penala za svaki prijeđeni kilometar iznad 130.000 u četiri godine. U Pošti su izračunali da će zbog toga morati platiti više od sedam milijuna kuna samo za penale.

HSLS-ovac Mijalić, koji je prošli tjedan dobio izvanredni otkaz u HPB-u zbog grubog kršenja radnih obaveza, za sobom vuče i afere iz Hrvatske pošte, gdje je do 2008. bio član Uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:31