AMAURI JESUS JUNIOR

‘Nudili su mi eure, ali sam rekao: Ljudi, nema šanse!’

 Željko Hajdinjak/Cropix

ZAGREB - Brazilski nogometaš u redovima NK Međimurja, Amauri Vicente de Jesus Junior, svijetlo je ime afere Offside u kojoj su uhićena ukupno 22 nogometaša, trenera i organizatora namještanja nogometnih utakmica radi ostvarivanja visokih zarada na kladionicama.

Amauri je imao konkretnu ponudu da za nekoliko tisuća eura zajedno s nekolicinom suigrača sudjeluje u lošoj igri i porazu vlastite ekipe. Međutim, odlučno je odbio laku zaradu, tako da su njegovi korumpirani suigrači morali vratiti već uzeti novac organizatorima prijevara.

Prvoosumnjičeni Vinko Šaka, kako ga USKOK sumnjiči, već je bio sve dogovorio s dvojicom igrača Međimurja, Marijom Darmopilom i Nevenom Vuljankom. Za nekoliko desetaka tisuća eura oni su pristali lažirati utakmicu koja je bila na rasporedu 14. travnja ove godine protiv NK Lokomotive u Zagrebu.

Više golova razlike

Darmopil i Vuljanko trebali su nagovoriti neke suigrače da izgube od Lokomotive s nekoliko golova razlike. Šaka je igračima, preko Darmopilova menadžera Marija Marenića, i predao dogovoreni iznos. Međutim, osumnjičeni Međimurci naišli su na otpor suigrača. Amauri de Jesus nikako se nije dao nagovoriti i ostao je čvrst u stavu da će i tu utakmicu odigrati pošteno.

Primljeno mito igrači su tako preko menadžera vratili Šaki, a umjesto težeg poraza Međimurja, Lokomotiva je na Maksimiru poražena rezultatom 3:1.

Nikola Melnjak, pouzdanik USKOK-a u aferi Offside?

Zanimljivo je da je u pokušaj namještanja te utakmice bio uključen i suosumnjičeni Nikola Melnjak, koji je jedini pušten da se brani sa slobode. Melnjak je danas mirno ispijao kavu u središtu Varaždina. Tvrdeći da nije ni bio uhićen, novinarima je rekao da ga je policija pozvala na obavijesni razgovor i da se on odazvao te da je, nakon što je policiji dao svoj iskaz u svojstvu svjedoka, pušten kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:35