TURISTIČKI BOOM U DUBROVNIKU

‘Ova sezona bit će najbolja nakon ratnih 90-ih’

DUBROVNIK - U Dubrovnik je tijekom vikenda brodovima na kružnim putovanjima stiglo više od 20 tisuća turista iz cijeloga svijeta koji su u Gradu, kako se procjenjuje, ostavili preko pet milijuna kuna.

Analize su pokazale da gost s kruzera u Dubrovniku troši prosječno 37 eura, u što su uračunate i lučke pristojbe, transferi, izleti i kupnja suvenira, a u grušku luku i na sidro ispred povijesne jezgre Grada od petka do nedjelje doplovilo je osam kruzera. U isto vrijeme na tisuće putnika prošle su i kroz Zračnu luku u Čilipima u koju su samo u nedjeljno jutro zrakoplovima stigli turisti iz Londona, Manchestera, Birminghama... Dubrovački hoteli dobro su popunjeni, a sve je više gostiju i u privatnom smještaju.

- Očekujem da će ovo biti najbolja poslijeratna turistička sezona u Dubrovniku - izjavio je u nedjelju Stjepan Perić, predsjednik Ceha dubrovačkih ugostitelja.

Procjenama za izuzetno uspješnu sezonu pridružio se i Stanko Ljubić, predstavnik dubrovačkih turističkih agencija.

- Sezona bi trebala biti 10 posto bolja nego lani. Još od Berlinske burze znamo da Hrvatska stoji dobro, a posebno veseli to što je njemačkih turista 17 posto više nego lani - kaže Ljubić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 12:37