NA RUČKU S JUTARNJIM

Ingrid Badurina Danielsson: ‘Kvaliteta života u Hrvatskoj puno je veća nego vani’

Inozemni gosti festivala - vinari, chefovi, gastropublicisti - obožavaju naša ulja i vina, zavide nam na svježoj hrani koju kupujemo na tržnicama izravno od proizvođača te na punini okusa koju ona još ima, tvrdi Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Zagreb Wine Gourmet Festivala
 Ilustracjja: Danilo Dučak
Inozemni gosti festivala - vinari, chefovi, gastropublicisti - obožavaju naša ulja i vina, zavide nam na svježoj hrani koju kupujemo na tržnicama izravno od proizvođača te na punini okusa koju ona još ima, tvrdi Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Zagreb Wine Gourmet Festivala

U restoranu Tač, kod Vesne Miletić, podrijetlom Istranke, koja mnoge namirnice nabavlja od ‘svojih’ malih proizvođača, isprobali smo savršenu pjenu od gusje paštete, dakako s domaćim kruhom i pecivima, potom smo jeli istarsku maneštru s orzom i blitvom. Željeli smo jesti ribu, pa smo dobili pica i savršene sočne skuše na žaru, kao što i dolikuje restoranu za koji malo njih zna da je ovjenčan dvjema kapama Gault Millaua. Na kraju nas je oduševila pita od jabuka, zapravo prije neki lagani sufle s memorijom pite, s kojim nam je vlasnica predložila najbolje domaće desertno vino, Kozlovićev muškat. Prije toga pili smo Tomićev pjenušac i malvaziju Coronica jer se Inga upravo vratila iz posjeta ‘tim dragim istarskim vinarima’.

Organizatorica upravo završenog zagreb...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 23:13