Frigani zec! - rekao nam je Jeffrey James Vella, chef restorana Zinfandel, s iskrom u očima - to je jelo kojeg se sjetim sa čežnjom. Danilo i ja ponovili smo u čudu - Frigani zec! Mali uskršnji zeko! Još k tome frigan, ajde mariniran, u umaku. Ne zvuči privlačno, barem nama u Zagrebu.
- Mene frigani zec odmah vraća na Maltu, sjetim se bake, obitelji, mirisa djetinjstva - objasnio nam Jeffrey, profinjeni minimalist koji je odrastao na Malti, a studirao i potom radio u Engleskoj, kasnije i po cijelom svijetu, od Italije, koju obožava, do Abu Dhabija.
No, u kuhanju je ostao vjeran svojoj (i našoj) mediteranskoj tradiciji, to su za njega prapočeci dobre hrane, koja mora biti zanimljiva, lijepo prezentirana, napravljena mirno, fokusirano, s pažnjom i ponosom, no istovremeno, u 21. st...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....