PRONAŠLI RJEŠENJE

KAKO SU ZAPOSLENICI SREBRNJAKA DOSKOČILI RAVNATELJIČINOJ OPOMENI Nogala izabrali za sindikalnog povjerenika i tako blokirali njegov mogući otkaz

 
 Marko Todorov / CROPIX

Nekoliko dana iz Dječje bolnice Srebrnjak nije bilo vijesti o sukobu Grad- zaposlenici. No, onda stiže 'upozorenje na obveze iz radnog odnosa' koje kaže da je 'radnik doc.dr. Boro Nogalo dobio opomenu pred otkaz jer kontinuirano neovlašteno istupa u javnosti bez dozvole v.d. ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak Ivane Đerek Dubravčić' . U 'upozorenju' se navodi da je Nogalo opetovano prekršio bolnički statut pa će nastavi li po starom dobiti - otkaz. Uz to 'radnik Nogalo nema pravo prigovora na ovu opomenu'! Ne bi li spriječili otkaz Nogalu zaposlenici su se dosjetili prepreke pa su ga izabrali za sindikalnog povjerenika!

Naime, saga zvana Dječja bolnica Srebrnjak nastavlja se 'proceduralnim' akrobacijama a najnovija je ova opomena kojom se očito zaposlenici nastoje ušutkati tako da im se 'oduzme' pravo istupanja u javnosti odnosno informiranja javnosti o zbivanjima u bolnici u kojoj se zadnja dva mjeseca smjenom ravnatelja i bizarnim pokušajima nastoji izabrati ravnatelj 'po želji grada' umjesto po relevantnim uvjetima za ustanovu s međunarodnom akreditacijom.

U upozorenju Nogalu navodi se da je sve to o čemu on govori u javnosti 'poslovna tajna' i protivno interesu bolnice i njezinog osnivača. Također se ističe da ravnateljica nije dala ovlaštenje Nogalu da istupa u medijima a pa se ' ograđuje od njegovih istupa' . Nastavi li s istupima Nogalo bi mogao dobiti otkaz zbog 'iskrivljenog ponašanja zbog čega mu poslodavac može otkazati ugovor o radu ako za to ima opravdan razlog'.

No, na tu administrativnu zabranu govora zaposlenici su odlučili odgovoriti također administrativno - Nogala su izabrali za sindikalnog povjerenika i tako blokirali njegov otkaz!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:00