GOSPAR ĐUROVIĆ

KRALJ DUBROVAČKE GASTRONOMIJE KOJI JE PRVI DOČEKAO MAMIĆE 'Zaradio sam milijune pa zavidni misle da sam ja Zdravku platio jamčevinu'

‘Socijalizam je bio toliko dobar da je neponovljiv. Nikada poslije nisam bolje prolazio ni imao veće prihode. Umjesto današnjih jednog do dva zaposlena imao sam ih 15 jer se ništa nije prijavljivalo i sve se plaćalo u gotovini’
 Damir Krajač / CROPIX, privatni album
‘Socijalizam je bio toliko dobar da je neponovljiv. Nikada poslije nisam bolje prolazio ni imao veće prihode. Umjesto današnjih jednog do dva zaposlena imao sam ih 15 jer se ništa nije prijavljivalo i sve se plaćalo u gotovini’

Mato Đurović (66) u objema državama i u svim političkim sistemima sačuvao je status najboljega ugostitelja u Dubrovniku i okolici. U njegovih sedam restorana konstanta su gužva i (inače već poslovično problematična) radna snaga. A dok sa zavidnom lakoćom vrti astronomske cifre i radi ozbiljan posao, dojam je da se još i zabavlja. Hiperaktivni gospar na dogovoreni intervju “kidnapirao” me s ceste pola sata prije dogovora, razgovor smo počeli u taksiju, nastavili u hodu, usput je obavio par poslovnih dogovora, a u pola razgovora već je bio na odlasku prema Remetincu odakle je iz zatvora upravo izlazio njegov dragi prijatelj Zdravko Mamić. Naglasio je da napišemo kamo je pošao.

- Jurim pred Remetinec dočekati moga dragog Zdravka s kojim sam prijatelj još iz vremena dok ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 08:34