SAMO U MAGAZINU

NAJBOLJE U 2013. Kritičari Jutarnjeg odabrali što je obilježilo godinu

Kritičari Jutarnjeg lista u najnovijem Magazinu odabrali su najbolje u 2013. na području knjige, filma, glazbe, arhitekture, umjetnosti i dizajna.

Magazin Jutarnjeg lista u subotu 21. prosinca donosi specijal 'Najbolje u 2013.', u sklopu kojega kritičari Jutarnjeg izdvajaju što je obilježilo godinu na izmaku na području knjige, filma, glazbe, arhitekture, umjetnosti i dizajna.

Književnik i kolumnist Jutarnjeg Miljenko Jergović izdvojio je 16 novih naslova koje ne smijete propustiti. 'Prva tri naslova čitatelj je uspio nizati po nekom osobnom senzibilitetu, estetskoj, etičkoj i emocionalnoj važnosti, dok ostali slijede mimo hijerarhije, onako kako bi bili poslagani uz čitateljsku fotelju , ili redom pojavljivanja u ovome članku i u dramaturgiji ovogodišnjih čitanja', piše Jergović u Magazinu.

Glazbeni kritičar Jutarnjeg Aleksandar Dragaš odabrao je 90 albuma strane, regionalne i domaće glazbe. Otkrio je čiji album smatra muzikom za plakanje iza spuštenih roleta, a čije su pjesme divan primjer pop-glazbe s istinskom osjećajnošću. Za najbolji album godine konkurencija je bila nesmiljena, a pobjednik je titulu osvojio u 'fotofinišu'.

Magazin donosi i filmski dvoboj kritičara Jutarnjeg Jurice Pavičića i Nenada Polimca. Je li 'Savjetnik' Ridleyja Scotta film sezone ili promašaj godine? Jedan od naših kritičara stavio ga je na prvo mjesto, a drugome nije ni dospio na listu. Nikad tako različiti pogledi. U Magazinu doznajte zašto.

Adriana Piteša izdvojila je najbolje od strane proze i publicistike, domaćom se prozom pozabavila Jagna Pogačnik, domaćom publicistikom Željko Ivanjek, a stripom Vladimir Šagadin.

Patricija Kiš odabrala je pet najboljih realizacija na polju arhitekture, dok je najbolje od hrvatskog dizajna u 2013. godini izabrala Iva Novak.

Magazin Jutarnjeg lista donosi i izbor naj događaja na domaćoj likovnoj sceni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:00