NAUTIČKA PATROLA

ACI MARINA IČIĆI “Ljudi dolaze kod nas zbog diskrecije i fantastične morske spize”

Glavni kuhar i konobar zajedno u marini Ičići rade već 20 godina. Oni su svojim radom dali dušu ovoj istarskoj marini
Zdravko Jović
 CROPIX
Glavni kuhar i konobar zajedno u marini Ičići rade već 20 godina. Oni su svojim radom dali dušu ovoj istarskoj marini

Iza svakog dobrog restorana stoji - kuhar. Ako mu još dodate i odličnog konobara, u današnje doba - savršeno. A kad njih dvojica, uz još sedamdeset posto ekipe radi na jednom mjestu preko dvadeset godina, onda slavi i diktafon. Jer, nema sumnje, pred njim je dobra priča...

Kuhar Mirko Brozan u restoranu Commodore je od 1996., dok je šef sale Zdravko Jović među ekipu stigao dvije godine kasnije.

Srđan Vrančić / CROPIX
Mirko Brozan

Danas, dakle, broje dvadeset godina rada u mjestu koje je s godinama postalo epicentar Ičića. A njih dvojica, definitivno, njegova su duša.

Negdje u ovo doba, pod smrekama, uz lastavice, dok vam pogled bježi prema remek-djelu velikog Ede Murtića, koji je tamo davno objesio svoju sliku, a ona upila pregrš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 19:24