BRODSKI DNEVNIK

Lešo janjetina, pečeni pivac, upravo ubrana mišanca, mladi sir pod krošnjom stoljetnog oraha

Brodovi do 100 metara ljeti, brodovi do 40 metara zimi. A to da marina ima vrlo iskusnu posadu, znamo dugo
 Željko Hajdinjak/Cropix
Brodovi do 100 metara ljeti, brodovi do 40 metara zimi. A to da marina ima vrlo iskusnu posadu, znamo dugo

OPG plan za Skradin skovali smo u Vodicama. Zaslužan za to je direktor tamošnje marine Jakov Jadrešin. Pozvao je na naš razgovor Hrvoja Žaju, voditelja restorana Krka Belvedere. Vlasnik tog restorana Ivan Kovilić novi je vlasnik i vodičkog marinski restorana Azimuth. Žaja nabraja Jakovu i meni: „OPG Jurić iz Dubravica za pomidore, kukumare … OPG Bura iz Piramatovaca za janjce, jariće, povrće; OPG Nakić za kopune i druge proizvode …“ Žaja je i dobavljač svježe hrane iz OPG-a za Kovilieve restorane.

Ali napominje: „Te OPG-ove vode uglavnom stariji ljudi, nema ih na internetu …“ Dakle, otpada praksa iz dosadašnje 22 marine: da netko iz OPG-a dođe autom po nas; da nam marina eventualno posudi auto; da koristimo rent a car ili, ako je blizu, da reporteri to jednostavno o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 10:24