Ljetna vrućina u kombinaciji s toplinom plastenika cijedila nas je dok smo šetali između redova sadnica petsto godina starog paradajza koji je stigao s Galapagosa.
Paradajz s Galapagosa pa da uspijeva u Vinkuranu nedaleko od Pule, mrmljamo si u bradu dok vlasnik OPG-a Horg, Matija Horg, prstom pokazuje na njegove cvjetove koji će se, kako objašnjava, uskoro pretvoriti u plod.
Kad me netko pita imam li neku staru sortu, ja im pokažem ovaj paradajz i pitam ih je li ovo dovoljno staro. Kažu da ga je teško uzgojiti, a meni raste kao lud - govori nam Matija.
Ovaj po struci medicinski tehničar, koji se zbog ljubavi prema kuhanju prekvalificirao u kuhara, prije pet godina pokrenuo je vlastiti OPG s egzotičnim povrćem, ekološki uzgojenim, te jestivim cvijećem.
Time se počeo baviti, kaž...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....