NAUTIČKA PATROLA

SARAJLIJA NA ČELU KUHINJE RIBLJEG RESTORANA 'Bosanac na Kornatima? Znam, očekujete ćevape, ali ja jednostavno obožavam ribu...'

 
Ammer Mulaosmanović
 Danijel Soldo / CROPIX
 

S desne strane roštilj, s lijeve radni prostor na ulaštenom i glatkom limu. Uokolo vise tave, lonci, i ceduljice s ispisanim narudžbama. Frižider se prazni naočigled.

Aleksandra migolji između nas slažući povrće, Stipe pored užarenog roštilja s čela briše krupnu grašku znoja, a Nena se na časak gubi pa potom prostor koji se puni mirisom ribe i netom bačenog češnjaka na maslinovu ulju obogaćuje tek ubranim stručkom metvice, bosiljka i peršina...

Utorak je, gotovo 21 sat. Sunce spušta zastor nad svod restorana vlasnika Romana Milutina. Dolje, na terasi, caklenih očiju gosti listaju jelovnik.
Ivan bilježi...

„Plata ribljeg menija, kapešante, škampi, kovač na žaru...“

Ubrzo, novi je listić ponad glava.

- Stres je, i to ponekad velik. Ali dâ se, ovo je prije gušt ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 11:07