Među desecima restorana u Skradinu, konoba Bonaca je nezaobilazno mjesto. Posluje punih trideset godina, a dobar glas o njoj davno je prešao granice Hrvatske. "Bonacu" spominju i poznati francuski vodiči za gastronomiju Routard i Michelin, zbog čega iz te države dolazi 70 posto njihovih gostiju.
Vlasnik konobe je Ivan Bulat (58), ali u njezin rad uključena je gotovo cijela njegova obitelj. Naročito kćer Lucija (25) koja posljednje tri godine vodi konobu prema riječima ponosnog oca. A sve je počelo i prije nego je ona došla na svijet. I počelo je s ribom.
- Prije svega, ja sam ribar. Od svoje 12. godine sam na moru i kako se riba dobro prodavala, s 25 sam otvorio konobu. Te 1987. u konobi su uz mene radili moji roditelji i supruga, a 99 posto svega što smo prodavali bilo je ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....