Kada su se prije nekoliko godina proizvođači slavonskog kulena dogovarali kakvu će zaštitu tražiti iz Zagreba i Europe za svoj proizvod, sve dvojbe su otkonjene nakon što su pogledali što od osnovnih sastojaka mogu nabaviti u Slavoniji. Za zaštitu izvornosti morali su ispuniti uvjet da svinjsko meso i začini budu iz domaće proizvodnje, a geografsko porijeklo nudilo im je mogućnost da sastojci budu i iz uvoza. Nema u receptu za kulen puno filozofije; najbolji komadi svinjskog mesa, malo crvene ljute i blage paprike, papar, sol i bijeli luk (češnjak).
- Ajde, meso još i možemo ovdje nabaviti, iako je iz uvoza puno jeftinije. Pa i paprika iz Mađarske je odlična i jeftinija od naše, a morska sol je prevlažna pa bi nam trebala kamena iz Tuzle. Biber je ionako iz Vijetnama, a do do...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....