JAVNI POZIV

Do kraja kolovoza možete se prijaviti za stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.08.2019. u 10:54

Neja Markičević / CROPIX / CROPIX

Ilustracija

Do konca kolovoza moguće se prijaviti za stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika u nadolazećoj akademskoj godini, a javni poziv za dodjelu stipendija objavio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske.

Ured odobrava do 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u trajanju od jednog semestra (jesenski ili proljetni) i to za početnu razinu (A1). Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-l koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika (HMI) i  Sveučilišni računski centar SRCE.

Jesenski se semestar održava izmedu rujna i prosinca ove, a proljetni  izmedu ožujka i svibnja iduće godine. Više informacija može se pronaći putem poveznice Matis.hr.

Na Poziv se mogu prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, punoljetni su, imaju najmanje srednju školu i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine.

Sve pojedinosti o Javnom pozivu dostupne su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo