Pred poznatim restoranom uz Dunav, glasovitom po izvrsnoj ponudi riječne ribe, u svitanje se zaustavlja crni Mercedes. U samo nekoliko minuta kašete sa stotinjak kilograma prvorazredne dunavske ribe - smuđa, kečige i soma - iz prtljažnika automobila završit će u restoranskim hladnjacima. Istodobno, desecima kilometara uzvodno, posljednji dunavski alasi svojim čamcima paraju površinu Dunava, ploveći k mrežama postavljenim prošle noći u riječnim rukavcima.
Riba koju će oni izvući neće završiti u prtljažniku crnog Mercedesa. Ugostiteljima je preskupa, njih uglavnom zanima ponajbolja riba kojom ih jeftinije opskrbljuje crno tržište. Odlično organizirana mreža ribokradica, šverceri kvalitetne ribe s lijeve, vojvođanske strane Dunava, masovni lov električnom strujom, čak i plinom...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....