Ovako izgleda Super Mario 64 iz prvog lica

Ovako izgleda Super Mario 64 iz prvog lica

Kada pričamo o novoj tehnologiji vezanoj uz igre, nekako uvijek u prvom planu budu nove igre, što je i logično, naravno. No dok pratimo razvoj virtualne stvarnosti u igrama kako se razvija Oculus Rift, osim tih novih igara koje će biti čudno tehnologije i zasigurno promijeniti način na koji doživljavamo igre, posebno je zanimljivo vidjeti spoj stare i nove tehnologije.

Upravo zato vam u prilogu prenosimo vrlo zanimljivi video u kojem je moguće vidjeti kako izgleda dobri stari Super Mario 64 kada se koristi Oculus Rift.

Youtube korisnik Chadtronic je uspio pokrenuti ovu staru igru uz pomoć Dolphin emulatora, a nakon što je zaobišao neke postavke kamere, našao se u svijetu Super Marija te doživio isti ni više ni manje nego kao glavni junak.

Naravno, nemojte očekivati previše od ovog spoja tehnologija. Kako se radi o staroj igri, jasno je da postoje neki problemi s kamerom i kontrolom lika, no moramo priznati da Super Mario 64 izgleda zaista zanimljivo i uz Oculus Rift. Chadtronic je ove probleme riješio tako što je ostavio mogućnost vraćanja originalne kamere te bi određene dijelove igre prešao na klasičan način, a kako izgleda dio novog iskustva, pogledajte u prilogu.

Nadamo se da će se tijekom vremena ekipa fanova odlučiti srediti i probleme vezane za spoj VR tehnologije i ovako stare igre, a onda ćemo svi moći ponovno zaigrati ovu legendarnu igru na novi način. Barem svi oni koji su nabavili Oculus Rift.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:18