KOBNO TIJESTO

Pizza ga je koštala slobode: Bizarni pad mafijaškog bossa, jednog od najopasnijih u Italiji!

 Reuters / EPH

Mafijaški boss u južnoj Italiji skupo je platio svoju želju za pizzom, piše Guardian.

Roberto Manganiello (35) se zaželio lokalnog specijaliteta prilikom gledanja nogometne utakmice, ali kad je na vrata njegovog stana u Orta di Atellu zakucao dostavljač, ispostavilo se da je riječ o prerušenom policajcu.

Manganiello je pripadnik napuljske Cammore, specijaliziran za reketarenje i dilanje droge, a dospio je i na listu 100 najopasnijih kriminalaca Italije. U bijegu je bio od 2013. godine, a optužen je za dvostruko ubojstvo iz 2004. koje je izazvalo krvavi mafijaški rat u Napulju.

S njim je uhićena i 30-godišnja žena, a Manganiello nije pružao otpor policiji. Akcijom se pohvalio i ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano koji je izjavio da je uhićenje rezultat "vrhunskog rada obavještajaca".

Nije poznato koja vrsta pizze ga je koštala slobode, ali je objavljeno da je prilikom uhićenja gledao ogled Intera i Napolija (u kojem je gol zabio i hrvatski veznjak Marcelo Brozović).

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 02:21