Poznati detalji o hardveru Steam Machines sustava

Poznati detalji o hardveru Steam Machines sustava

Računalni sustav koji Valve stvara za “korištenje u dnevnoj sobi” je postao važna vijest u proteklih nekoliko dana. Najavljen je Steam Machines zajedno sa SteamOS-om, no do danas nismo znali previše o samom hardveru ovog sustava. Također vas podsjećamo da je predstavljen i Steam kontroler.

Steam Machines prototip će biti dostupan u nekoliko verzija, a isti će moći isprobati 300 sretnih beta testera koje će Valve odabrati slučajnim odabirom.

Specifikacije prototipa:

  • -GPU: neke jedinice će imati NVidia Titan, neke GTX780, GTX760, ili GTX660
  • -CPU: određene verzije će imati Intel i7-4770, druge i5-4570 ili i3
  • -RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)
  • -Prostor: 1TB/8GB Hybrid SSHD
  • -Napajanje: Interno 450w 80Plus Gold
  • -Dimenzije: 12 x 12.4 x 2.9 in

Iz Valvea napominju kako će hardver u Steam Machines biti zamjenjiv, tj. bit će moguće zamijeniti svaki dio kako bi se sustav poboljšao. Također, oni koji to žele, mogu sami stvoriti svoju verziju Steam Machinesa tako što će kupiti spomenuti hardver te sve sami spojiti u vlastito računalo.

Ovaj high-end računalni sustav se očekuje sredinom 2014. godine, a još uvijek nije poznata njegova cijena. Prvo čekamo beta testiranje da vidimo kako će se sustav svidjeti korisnicima te se nadamo da će sve proći kako je planirano i da ćemo uskoro i sami moći isprobati Steam Machines.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:10