Prikazan novi Steam kontroler sa značajnim promjenama

Prikazan novi Steam kontroler sa značajnim promjenama

Steam Dev dani su simpozij koji Valve organizira u Seattleu 15. i 16. siječnja. Na njemu razna izlaganja i objave imaju developeri iz Valvea, kao i oni koji prave hardver i/ili softver kao vanjski proizvođači. Najviše zanimanja je uvjerljivo bilo za informacije vezane za Steam Machine i Steam OS kojeg će pokretati. Između ostaloga, saznalo se i nešto novoga o kontroleru.

Po novom dizajnu kontrolera Valve odbacuje touchscreen u potpunosti sa sredine “starog”, eksperimentalnog kontrolera. Ovim potezom se odbacuje potencijalni neograničen broj tipki koje su se mogle koristiti na tom zaslonu. Umjesto toga prihvaćen je konvencionalni kontroler sa D-padom i ABXY konfiguracijom. “Analozi koji to nisu” još uvijek ostaju tamo gdje jesu – zasada.

steam-controller
Prikazan novi Steam kontroler sa značajnim promjenama

Glavni razlog za ove promjene je pokušaj da se dodatno omogući kompatabilnost sa starijim igrama. Također, želja dizajnera je bila da se igrači fokusiraju na veliki ekran gdje se “akcija” događa, a ne na mali zaslon sa kontrolama. Uz novi dizajn, doznali smo i da će se istovremeno moći koristiti čak 16 kontrolera za lokalni multiplayer, što je daleko više od mogućnosti konzola. Svi kontroleri će koristiti Bluetooth tehnologiju za komuniciranje sa Steam Machineama i AA baterije za napajanje (podržane su one koje se mogu puniti).

Svakako savjetujemo da pogledate kompletno izlistanje nadolazećih Steam Machinea, a ako vas zanima kako je “stari” kontroler izgledao, možete ga vidjeti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:44