LUKSUZNO ODREDIŠTE

RESTORAN NA HVARU ZA ŠEIKE ‘Moji gosti ne pitaju za cijenu, uz jastoga naruče butelje od 800.000 kn’

Ivan Gospodnetić, vlasnik luksuznog ribljeg restorana na hvarskoj rivi koji je postao nezaobilazna destinacija svjetskih bogataša, samo za Nedjeljni Jutarnji otkriva kako je stvorio kultno mjesto međunarodnoga jet-seta
 Damjan Tadić/CROPIX
Ivan Gospodnetić, vlasnik luksuznog ribljeg restorana na hvarskoj rivi koji je postao nezaobilazna destinacija svjetskih bogataša, samo za Nedjeljni Jutarnji otkriva kako je stvorio kultno mjesto međunarodnoga jet-seta

Gariful u dalmatinskom dijalektu znači karanfil, a svi oni koji na glavnoj hvarskoj rivi, koja u kolovozu drhti od glazbenih vibracija i veselja turista, dođu u Gariful neće tražiti cvijeće, iako bi Ivan Gospodnetić, vlasnik istoimenoga restorana, vjerojatno bio kadar nabaviti i sasvim egzotične biljke.

Ivan Gospodnetić dalmatinske je karanfile u imenu restorana ostavio u spomen na prvi obiteljski biznis - prodaju i sadnju cvijeća u hotelima, čime se bavio njegov otac prije nego što će 1981. otvoriti svoj restoran. Gariful ima gotovo kultni status. U njemu i oni svjetski poznati i oni posve anonimni bogataši znaju ostaviti desetke tisuća kuna za morske delicije.

Ovih dana upravo su mu kao izvidnica stigli kušači hrane za tri princeze iz Maroka, lallu Meryem, lallu Hasnu i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 22:22