Gariful u dalmatinskom dijalektu znači karanfil, a svi oni koji na glavnoj hvarskoj rivi, koja u kolovozu drhti od glazbenih vibracija i veselja turista, dođu u Gariful neće tražiti cvijeće, iako bi Ivan Gospodnetić, vlasnik istoimenoga restorana, vjerojatno bio kadar nabaviti i sasvim egzotične biljke.
Ivan Gospodnetić dalmatinske je karanfile u imenu restorana ostavio u spomen na prvi obiteljski biznis - prodaju i sadnju cvijeća u hotelima, čime se bavio njegov otac prije nego što će 1981. otvoriti svoj restoran. Gariful ima gotovo kultni status. U njemu i oni svjetski poznati i oni posve anonimni bogataši znaju ostaviti desetke tisuća kuna za morske delicije.
Ovih dana upravo su mu kao izvidnica stigli kušači hrane za tri princeze iz Maroka, lallu Meryem, lallu Hasnu i ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....