Slovenski Arkan priznao dilanje heroina po Rijeci i Opatiji

Do ponovljenog suđenja je došlo nakon što je Vrhovni sud prije dva mjeseca ukinuo prvu presudu kojom je skupini izrečeno ukupno 57 godina zatvora, a Kamenik i Surjan „dobili" su po 8 godina
 Zeljko Sop / CROPIX

RIJEKA-Kontroverzni Slovenac Kristijan Kamenik (37) i njegov riječki kum Marijan Surjan danas su na ponovljenom suđenje na Županijskom sudu u Rijeci iznijeli svoje obrane u kojima su za razliku od prvog suđenja, priznali svoju krivnju.

-Jesam, kriv sam, Sve je bilo onaka kako piše u optužnici, izjavio je Kamenik obraćajući se sutkinji Iki Šarić, odnosno sudskom vijeću navodeći da je svjestan da je pogriješio, te zatražio da ipak budu blagi u izricanju presude. Krivnju je priznao i Surjan, te optuženi Bugarin Ivaylo Aleksandrov kao i većina ostalih optuženika, a najveći razlog nije njihovo kajanje već neoborivi dokazi i sigurne kazne koje ih očekuju. Kameniku se po optužnici koju je sada priznao tereti da je zajedno s Surjanom i još 12-ero optuženih organizirao mrežu dilera na području Rijeke On je nabavljao drogu i organizirao njeno prebacivanje do Rijeke gdje ju je Bugarin Aleksandrov prepakiravao i predavao uličnim dilerima koje je pak pronalazio Surjan. Inače, do ponovljenog suđenja je došlo nakon što je Vrhovni sud prije dva mjeseca ukinuo prvu presudu kojom je skupini izrečeno ukupno 57 godina zatvora, a Kamenik i Surjan „dobili“ su po 8 godina zatvora.

Kamenik privlači veliku pozornost medija u Sloveniji zbog optužbi za četverostruko ubojstvo za koje je već osuđivan na velike kazne zatvora ali ih je isto ukinuo slovenski Vrhovni sud. Zbog trgovine drogom suđen je i Sloveniji i Srbiji u kojoj su mu mediji dali nadimak Slovenski Arkan, ali ne zbog ubojstva, nego zbog činjenice da se oženio atraktivnom pjevačicom slovenske turbo folk grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:01