NEDJELJNI+SVIJET=10 KN

Šokantno OTKRIĆE u SVIJET-u: Kako je Splitu IVU SANADERA pretvorio u toksičnog MEGALOMANA

ZAGREB - Vuk Radić proveo je nekoliko dana s ekscentričnim Nenadom Fabijanićem, arhitektom koji će promijeniti vizuru Zagreba.

- Nevjerojatan tip. Na proljeće sljedeće godine počinje s velikim preuređenjem Trga Francuske Republike, a ekskluzivno za Svijet donosi megaplan kojim će u osam faza preurediti cijelu metropolu - priča izvršni urednik najprodavanijeg lifestyle mjesečnika čiji deveti broj izlazi 11. ožujka uz Nedjeljni Jutarnji.

Fabijanić se uporno bori i za integraciju Zagreba, odnosno ukopavanje pruge od Vrapča na zapadu do plinare na istoku.

- Jer ni jedan europski grad nema prugu koja ga dijeli na dvije cjeline - objašnjava.

Kako do magazina Svijet?

Novi broj magazina Svijet moći ćete kupiti na svim kioscima 11. ožujka uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drukčije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete paket od nevjerojatnih 188 stranica, Nedjeljni + Svijet.

Ulomci iz biografije

Internacionalni reporter Dan Alexe nakon višegodišnjeg terenskog istraživanja donosi ulomke šokantne biografije Ive Sanadera, njegove nove knjige u nastojanju. Otkrivajući Alexeju insajderske detalje, Sanaderovi prijatelji, rođaci i razrednica analiziraju kako je odrastanje u Splitu od povučenog dječaka stvorilo toksičnog megalomana.

Novo izdanje Svijeta donosi i opuštenu Tatjanu Jurić u izdanju kakvo niste nikada vidjeli. Najprepoznatljivija voditeljica hrvatske ekspoziture RTL-a nakon mjeseci šutnje otkriva prave razloge prelaska s televizije na radio i objašnjava okolnosti koje su joj na pragu tridesetih preokrenule život.

Nekada periferija

Senzacionalne patinirane fotografije prate gradnju zagrebačkog HNK završenog u samo 16 mjeseci. Uz priču o nevjerojatnom građevinskom pothvatu Željko Ivanjek donosi reminiscencije na doba kada je današnji Trg maršala Tita bio periferija Zagreba, odnosno Agrama od nekoliko desetaka tisuća stanovnika.

- Naravno, mislili smo i na detalje. Snimili smo golemi proljetni specijal; modni editorijal i šoping vodič s najboljima stvarima koje možete pronaći po dućanima - priča glavna urednica Svijeta Vanja Došen.

Za novi broj Svijeta pristup svom životu , koji vodi u dalekom Los Angelesu, dala je i 31-godišnja Ana Brant, bez konkurencije najmoćnija Hrvatica u hotelskom biznisu u SAD-u.

Direktorica u Dorchester Collectionu, grupaciji u vlasništvu ekscentričnog i perverzno bogatog sultana od Bruneja, zadužena je za kvalitetu devet najluksuznijih hotela na svijetu, a uskoro bi, među ostalim i pod njenom palicom, ta brojka trebala narasti na petnaest.

Ana otkriva svoj put od zagrebačke srednjoškolke koja zabušava u školi, ne slaže se s profesorima i pokušava otkriti svoj potencial, do žene s nevjerojatnom karijerom, životom u New Yorku, Bostonu i Los Angelesu koju Harvard čak tri puta poziva da bude njihov gost govornik.

Najprodavaniji lifestyle magazin ušao je ovaj mjesec i u najluksuznije stanove za najam koje Zagreb nudi. Bazen na donjoj etaži, spa, soba za biljar, kada usred sobe, teretana... Stanove basnoslovnih cifri unajmljuju bogati Hrvati i još bogatiji Rusi, Amerikanci, Nijemci... a sve njihove ekstravagancije svojim objektivom uhvatio je urednik fotografije Vjekoslav Skledar.

Najam stanova

- Naša reporterka Viktorija Macukić dobro je proučila sve tajne tih ekscentričnih zagrebačkih nekretnina. Dugo smo ih kopali, dugo nagovarali, ali sigurna sam, možemo reći da imamo apsolutni vrh kada je u pitanju tržište najma stanova - rekla je jedna od urednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:39