NALJUTIO RUSE

Abramovič prijavio stanove, kuće, aute i 70 milijuna funti. Gdje su avion i superjahte?

Vlasnik kluba Chelsea, težak 17 milijardi dolara, propustio je prijaviti najvredniju imovinu: Boeing 767, flotu megajahti, helikoptere...
 SIPA

LONDON - Roman Abramovič, ruski milijarder, našao se na udaru ruskih blogera jer je prijavio svoju imovinu. Naime, pred njime su lokalni izbori, a on je i dalje gubernator udaljene Čukotke i kani se kandidirati za novi mandat. Stoga je prijavio svoju imovinu, i to 70 milijuna u gotovini na 22 bankovna računa u Rusiji.

Loša godina

Tvrdi također da je u 2009. godini zaradio tri milijuna funti na svojim ulaganjima. Od nekretnina ima šest stanova u Londonu, četiri kuće u Rusiji, tri u Francuskoj, što uključuje dvije u karipskoj državici St. Barths (jedna od njih vrijedna je 56 milijuna funti) i kuću na jugu, koju su nekad koristili vojvoda od Winsdora i Wallace Simpson, te dvije skijaške brvnare u Coloradu, u SAD-u. U Moskvi ima nekretnina u iznosu od 155.369 kvadrata, a u SAD-u 162.000. Prijavio je i sedam automobila, među kojima su dva BMW-a, tri Mercedesa, Range Rover, ali i Golf vrijedan samo 7000 funti. Ruski oligarh nije propustio navesti da posjeduje i 100 posto dionica nogometnog kluba Chelsea.

Što je uzela bivša?

No, ono što je prijavio je zapravo malenkost ako se zna da je nedavno ruski magazin Finans objavio da je Abramovič težak 17 milijardi dolara.

Na popisu, osim toga, nedostaje njegova flota jahti,

, zatim Boeing 767 te više helikoptera.

Ruski mediji također ističu da je Abramovič vlasnik Dacije koja je nekad pripadala šefu Sovjetskog Saveza, Leonidu Brežnjevu. Neki pak navode da je dio imovine pripao bivšoj supruzi Irini, no to je daleko od razlike koja se pojavila u njegovoj imovinskoj kartici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:18